Plandeldag: samen voor een schoner Eindhoven!

Op 14 september vindt de éérste Plandeldag plaats in Eindhoven. Dit evenement biedt vrijwilligers, jong en oud, de kans om samen te komen en zwerfafval op te ruimen. De dag begint om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Parktheater en eindigt rond 15.00 uur. 

Plandelen

Plandelen combineert het Zweedse woord ‘plocka’, wat verzamelen betekent, samengevoegd met wandelen. Anders gezegd: als je aan het wandelen bent, raap je tegelijkertijd zwerfafval op. Een win-win-situatie: je ontmoet nieuwe mensen én draagt bij aan een schonere stad! Wil je meer weten over het ontstaan of het programma? Bekijk dan de website van Troep Troopers

Een dag voor jong én oud

Naast de verzorging van de benodigde materialen wordt er gezorgd voor koffie en heerlijk ijs, die gratis worden aangeboden aan de deelnemers. Ook zijn er kraampjes aanwezig én een springkussen voor de kinderen.

Kan je er niet bij zijn? Geen zorgen!

Kun je niet op 14 september, maar wil je wel iets betekenen voor een schoner Eindhoven? Dit kan op ieder willekeurig moment. Bijvoorbeeld op 20 september tijdens de World Cleanup Day. Voor deze lokale- en landelijke acties kun je ook materiaal lenen. Vraag deze simpel aan via Adopteer een Straat of Troep Troopers Eindhoven.

Off