Kinderen aan de slag met energie besparen tijdens Energy Race

Gemeente Eindhoven organiseerde van 16 september tot 10 oktober de Energy Race. Tijdens deze race gingen tien basisscholen de strijd aan voor energiebesparing. De insteek van de Energy Race is om energie besparen leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken! 

De Energy Race

Tien teams van basisscholen uit onze gemeente gingen vier weken lang de strijd aan om energie te besparen in de wijk. Tijdens de race leerden kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als energiebronnen, het effect van energie op het klimaat, de energierekening en energie besparen in huis en op school.   

Na een gastles die werd gegeven wordt door experts konden de kinderen zelf aan de slag. De hierop volgende weken moesten ze zoveel mogelijk energiebesparende acties uitvoeren. Ze hebben een campagne gevoerd en buurtbewoners gestimuleerd om zich aan te melden voor het ontvangen van de Energiebox. Hiervoor hebben de kinderen posters gemaakt, flyers verspreidt, filmpjes opgenemen, enzovoorts.

Resultaten

In totaal hebben alle deelnemende basisscholen 118 energiebesparende acties uitgevoerd en 105 Energieboxen uitgedeeld. Een prachtig resultaat waar we trots op kunnen zijn. Basisschool De Trinoom heeft hiervan maar liefst 29 energiebesparende acties van uitgevoerd en 26 Energieboxen uitgedeeld. Zij zijn dan ook de winnaar van de Energy Race.

Zelf aan de slag met energie besparen? 

Kijk op welke manier dit kan en hoe je ondersteund kunt worden op Hulp bij Energiebesparen | Eindhovenduurzaam

Gemeente Eindhoven heeft de Energieboxen beschikbaar gesteld. Buurtbewoners kunnen zich gratis aanmelden via www.energyrace.org. De Energy Race is een initiatief van Race Against Waste en Fawaka Ondernemersschool en wordt mogelijk gemaakt door gemeente Eindhoven.

 

 

Off