De Nationale Groendag: voor de éérste keer in Eindhoven!

Ben jij een professional uit het sociale of gezondheidsdomein, stedenbouwkundigen, groenprofessional, beleidsmaker of bestuurder? Houd dan 10 oktober vrij! Op deze dag vindt namelijk voor de éérste keer in Eindhoven de Nationale Groendag plaats. Dit jaar ligt de focus op hoe stedelijk groen de gezondheid van de bewoners verbetert. Hierbij hebben we jouw hulp nodig!

Waarom mag ik dit niet missen? 

Het doel van deze dag is om vanuit het centrale thema ‘gezondheid’ verbreding te zoeken in andere domeinen. Het vergoenen van de stad is namelijk niet enkel nodig voor de klimaatadaptatie en biodiversiteit, maar ook voor onze gezondheid én welzijn. Het antwoord op de hoe-vraag kunnen we alleen samen met jou bereiken!

Programma

Het ochtendprogramma begint met inspirerende lezingen en de uitreiking van de Steenbreektrofee. In de middag starten we met deelsessies en excursies naar de binnenstad en de Dommel, gevolgd door een presentatie van voormalig Deltacommissaris Peter Glas. Het middagprogramma wordt afgesloten met een symbolisch moment waarin we oproepen tot samenwerking om de komende jaren gezamenlijk te ontharden en te vergroenen. Na afloop is er tot 17:00 uur gelegenheid om na te praten en te netwerken onder het genot van een drankje.

Locatie 

De eerste Nationale Groendag in Eindhoven wordt gehouden in het vergadercentrum van Aristo. Het vergadercentrum is te vinden op slecht 5 minuten lopen van Eindhoven Centraal aan de Vestdijk 30. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan via de website van de Nationale Groendag. Doe dit zo snel mogelijk, want er mogen maar maximaal 200 deelnemers deelnemen.

Wil je meer weten over de Nationale Groendag? Bezoek de website van de Nationale Groendag. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een groenere toekomst én een gezondere stad!

Off